Ginecologie.ro duminică, 01 martie, 2015

 

Tratamentul infectiei urinare

 O infectie urinara se tratează de regulă cu antibiotice. Tipul antibioticului şi durata tratamentului depind de antecedentele pacientei şi de rezultatul testelor de urină. Conform antibiogramei, se alege cel mai eficient antibiotic.

Cele mai utilizate medicamente în tratarea unei infectii urinare necomplicate sunt: Trimetoprim/Sulfametoxazol (Biseptol), Amoxicilină, Nitrofurantoin, Ampicilină, Ofloxacin, Norfloxacin, Ciprofloxacin.

In infectiile urinare cauzate de Mycoplasma sau Chlamydia se utilizează Trimetoprim/Sulfametoxazol (Biseptol), Tetraciclină sau Doxiciclină.

După terminarea tratamentului este necesară repetarea testelor de urină pentru a confirma dispariţia infecţiei. Este important să se respecte durata de tratament, deoarece simptomele infectiei urinare pot dispare înaintea dispariţiei infecţiei propriuzise.

Infecţia rinichilor necesită în general mai multe săptămâni de tratament şi, după caz, spitalizare. Dacă sunt tratate, aceste infecţii nu produc complicaţii renale.

Suplimentar la tratamentul cu antibiotice se recomandă medicamente pentru diminuarea durerii din infectia urinara. Aceste medicamente se numesc analgetice. De asemeni se poate folosi o pernă electrică caldă. Se recomandă ingestia de cantităţi mari de apă, pentru a epura tractul urinar de bacterii. In timpul tratamentului este bine să se evite cafeaua, alcoolul şi mâncărurile condimentate, precum şi fumatul. Fumatul este principala cauză cunoscută a cancerului de vezică urinară.

Actualizat: 26.07.2010
Inapoi la boli si afectiuni
 

Inscriere NewsletterMinimize

Newsletter (scrie adresa email)
 Newsletter pentru mediciclick aici


ginecologie.ro Publicitate
Share Bookmark and Share
Ai o problema ginecologica ai o problema ginecologica?
Intreaba ginecologul
Copyright (c) 2015 Ginecologie.roContactPublicitateConsultanta medicalaDespre noiTermeni & ConditiiConfidentialitate
Ginecologie.ro cauta colaboratori si parteneri. Daca sunteti interesat(a) sa va alaturati echipei noastre, va punem la dispozitie urmatoarea adresa email la care sunteti binevenit(a) sa va prezentati: info@ginecologie.ro. Va asteptam !
Va rugam sa nu adresati intrebari medicale via email !
Toate intrebarile medicale pot fi transmise in site la link-ul 
Forum ginecologie !  Va multumim pentru intelegere !