Ginecologie.ro luni, 02 martie, 2015
 astazi la ginecologie.ro
TSH in menopauza 
 
 
Top 10 subiecte generale cautateMinimize

1.      Papanicolau

2.      Colpita

3.      Polip endometrial

4.      Polizu Bucuresti

5.      Metode contraceptive

6.      Conizatie

7.      Anticonceptionale

8.      Infectie urinara

9.      Menopauza

10.   Colpita micotica


Inscriere NewsletterMinimize

Newsletter (scrie adresa email)
 Newsletter pentru mediciclick aici


Ce sunt bufeurile (valurile de caldura)?

Bufeurile sau valurile de caldura in menopauza pot apare pe neasteptate, oricand, lasandu-te transpirata si congestionata la fata. Aceste simptome sunt frecvente in menopauza, fie ca aceasta este indusa natural, fie ca este o menopauza chirurgicala. Aproximativ 3 din 4 femei sufera de bufeuri (valuri de caldura) in cursul tranzitiei de menopauza.

 

Bufeurile sau valurile de caldura nu trebuie obligatoriu tratate, mai ales daca le tolerezi bine. Daca te deranjeaza insa, exista cateva posibilitati de tratament. Insa ai nevoie de timp pentru a realiza care din tratamente este mai eficient in cazul tau. Incepi prin a te intreba cat de mult iti afecteaza valurile de caldura rutina si calitatea vietii. Apoi ia in considerare beneficiile si dezavantajele majoritatii remediilor, incepand de la modificarile in stilul de viata pana la medicamente.

Bufeurile (valurile de caldura) se manifesta prin:

  • o senzatie de caldura moderata pana la fierbinteala intensa care se intinde la nivelul fetei si jumatatii superioare a corpului
  • congestia fetei, gatului si decolteului
  • tahicardie (palpitatii)
  • transpiratie, in special in partea superioara a corpului
  • frison dupa incetarea bufeului

Bufeurile variaza ca frecventa – poti avea mai multe pe zi sau doar cateva intr-o saptamana. Poti fi transpirata zi si noapte, sau poti simti doar o usoara caldura in corp din cand in cand. Bufeurile pot dura pana la 30 minute, dar majoritatea cedeaza in cateva minute. Bufeurile de noapte, numite si transpiratii nocturne, te pot trezi din somn. Bioritmul bufeurilor se situeaza intre orele 6-8, respectiv 18-22.

Bufeurile (valurile de caldura) sunt intalnite de regula in perimenopauza, care reprezinta intervalul de timp pana la menopauza. Ele au tendinta sa atinga un maxim in primii cativa ani dupa incetarea menstruatiilor. Unele femei au bufeuri in cursul intregii menopauze.

Menopauza reprezinta o tranzitie naturala in viata. Daca bufeurile nu iti afecteaza viata de zi cu zi, nu ai nevoie de tratament. Daca te decizi sa iei un tratament sub forma unui medicament sau a unui supliment alimentar, este indicat sa te reevaluezi periodic pentru a stabili oportunitatea de a continua tratamentul sau a-l intrerupe. La majoritatea femeilor, bufeurile se reduc progresiv si nu necesita tratament.

Actualizat: 21.07.2010
Inapoi la menopauza
 
Share Bookmark and Share
Ai o problema ginecologica ai o problema ginecologica?
Intreaba ginecologul
Copyright (c) 2015 Ginecologie.roContactPublicitateConsultanta medicalaDespre noiTermeni & ConditiiConfidentialitate
Ginecologie.ro cauta colaboratori si parteneri. Daca sunteti interesat(a) sa va alaturati echipei noastre, va punem la dispozitie urmatoarea adresa email la care sunteti binevenit(a) sa va prezentati: info@ginecologie.ro. Va asteptam !
Va rugam sa nu adresati intrebari medicale via email !
Toate intrebarile medicale pot fi transmise in site la link-ul 
Forum ginecologie !  Va multumim pentru intelegere !