Ginecologie.ro marţi, 03 martie, 2015


Actualitati in Ginecologie

Condiloamele anogenitale

Investigatii suplimentare

 Multe paciente prezinta concomitent si alte boli cu transmitere sexuala (BTS). Prin urmare, este indicat un screening adecvat pentru infectiile transmise sexual.

Leziunile subclinice

Leziunile subclinice ale regiunii externe anogenitale sunt acele leziuni care nu se vad cu ochiul liber, dar care pot fi depistate prin badijonarea tegumentului cu acid acetic 5 % si examinarea sub colposcop. Aceste leziuni sunt de regula asimptomatice, dar pot produce iritatia si inflamatia tegumentului, manifestate clinic prin vulvita la femei sau balanita la barbati.

Identificarea leziunilor subclinice poate pune urmatoarele probleme:

·        Numeroase leziuni aceto-albe nu sunt cauzate de HPV

·        Modificarile histologice nu sunt specifice infectiei HPV

·        Detectia HPV nu este disponibila pe scara larga

Tratamentul leziunilor subclinice nu afecteaza evolutia bolii la paciente sau partenerii acestora.

In concluzie, recomandarile actuale vizeaza abtinerea de la orice investigatie sau tratament in prezenta leziunilor subclinice.

Sursa bibliografica: Clinical Effectiveness Group, British Association for Sexual Health and HIV (BASHH). United Kingdom national guideline on the management of anogenital warts. London (UK): British Association for Sexual Health and HIV (BASHH); 2007. 18 p. [52 references]

MAI MULTE DESPRE INFECTIA HPV

 MAI MULTE ACTUALITATI IN GINECOLOGIE

Actualizat: 12.02.2011
Inscriere Nesletter pentru mediciMinimize
Newsletter pentru medici (scrie adresa email)

Tigareta electronica la gravide Tigareta electronica in cursul sarcinii ?

Dozele de nicotina si de alte produse continute in tigareta electronica, foarte moderna in prezent, nu se cunosc. In absenta cunoasterii efectelor acestor produse in sarcina precum si in absenta unor recomandari din partea autoritatilor de sanatate, nu putem decat contraindica tigareta electronica in sarcina.

22 martie 2013

# # # 

 

Alcoolismul in sarcina  Recunoasterea alcoolismului in sarcina

In interesul lor, va intrebati desigur toate gravidele: "Consumati alcool?" Insa stigmatele femeilor alcoolice sunt: crestere in greutate, fata umflata, cearcane, halena acra, fanere fragile, dispozitie schimbatoare si iritabilitate, izolare progresiva. Prin urmare trebuie sa interogati pacienta si sa o convingeti sa consulte un psiholog la nevoie, deoarece daca este vorba de un alcoolism cronic, el nu trebuie neglijat.

22 martie 2013

# # #

 

Perspective in terapia fetala  Perspective in terapia fetala

In prezent sunt disponibile mai multe tehnici terapeutice fetale:

• Fetoscopia s-a dovedit utila in tratarea sindromului transfuzor-transfuzat, valvei uretrale posterioare si herniei diafragmatice. O complicatie frecventa a acestei tehnici o constituie insa prematuritatea.
• Terapia eco-ghidata este utilizata in cazul valvulopatiilor precum si pentru creerea de shunturi.
• EXIT (tratamentul ex-utero intrapartum) este rar utilizat in obstructiile cailor respiratorii superioare prin tumori.
• Chirurgia deschisa pare a reprezenta un tratament sigur al spinei bifida la fetii cu cariotip normal. Complicatiile materne si obstetricale  sunt: edem pulmonar acut secundar tocolizei (6 %), hematom retroplacentar (6 %), corioamniotita (3 %), ruptura de membrane (50 %).
Terapia celulara se afla inca in stadiul de cercetare. Aceasta tehnica prezinta insa un avantaj major, in special datorita perioadei de toleranta imunitara totala pana la 15 saptamani de amenoree, permitand grefa de maduva fara imunosupresie si fara dezvoltarea sindromului de grefa contra gazdei.

22 martie 2013

 

Share Bookmark and Share
Ai o problema ginecologica ai o problema ginecologica?
Intreaba ginecologul
Copyright (c) 2015 Ginecologie.roContactPublicitateConsultanta medicalaDespre noiTermeni & ConditiiConfidentialitate
Ginecologie.ro cauta colaboratori si parteneri. Daca sunteti interesat(a) sa va alaturati echipei noastre, va punem la dispozitie urmatoarea adresa email la care sunteti binevenit(a) sa va prezentati: info@ginecologie.ro. Va asteptam !
Va rugam sa nu adresati intrebari medicale via email !
Toate intrebarile medicale pot fi transmise in site la link-ul 
Forum ginecologie !  Va multumim pentru intelegere !