Ginecologie.ro duminică, 01 martie, 2015
ginecologie.ro Publicitate

Contraceptia la femeile peste 40 ani

 Femeile peste 40 ani dispun probabil de cea mai mare diversitate de optiuni contraceptive. Datorita faptului ca pilulele anticonceptionale de generatie noua contin o doza redusa de estrogeni, pilula este considerata o alternativa sigura pentru femeile slabe, sanatoase, peste 40 ani. In plus, pilula aduce si beneficii necontraceptive in acest grup de varsta : regleaza menstruatiile neregulate, controleaza valurile de caldura (bufeurile), reduce riscul fracturilor de sold datorate osteoporozei, reduce riscul de cancer ovarian, endometrial si colorectal.

 

Totusi, trebuie avut in vedere ca riscul trombozelor venoase (cheaguri de sange in vase) creste dramatic dupa varsta de 40 ani la femeile care utilizeaza pilule anticonceptionale si in special la femeile supraponderale sau obeze.

 

Daca ai peste 40 ani, esti supraponderala sau obeza, fumezi, ai migrene periodic, suferi de hipertensiune arteriala sau diabet, atunci riscurile asociate administrarii pilulei anticonceptionale depasesc beneficiile. In aceste cazuri este recomandata alta metoda de contraceptie, cum ar fi steriletul hormonal sau mini-pilula (pilula cu progesteron).

In prezent, sterilizarea chirurgicala (ligatura tubara, legarea trompelor uterine) este metoda contraceptiva cea mai folosita la femeile peste 40 ani. Dar, avand in vedere ca in zilele noastre femeile procreaza la varste din ce in ce mai avansate si in mod frecvent dupa varsta de 40 ani, curand metoda contraceptiva hormonala (pilulele anticonceptionale) va depasi ca utilizare probabil metoda sterilizarii chirurgicale. De asemeni, statisticile arata ca femeile peste 40 ani, la fel ca si adolescentele, nu sunt in general adeptele utilizarii vreunei metode contraceptive, prin urmare prezinta rata cea mai mare de avorturi. Insa, spre deosebire de adolescente, femeile peste 40 ani stiu sa utilizeze corect metoda contraceptiva aleasa.

MAI MULTE DESPRE CONTRACEPTIE 

MAI MULTE NOUTATI PE ginecologie.ro

♦ VIZITEAZA MAGAZINUL ONLINE ginecologie.ro

Actualizat: 26.07.2010
Inapoi la noutati
 
Inscriere NewsletterMinimize

Newsletter (scrie adresa email)
 Newsletter pentru mediciclick aici


 
astazi la ginecologie.ro  

 

Q & AMinimize

Este recomandat contactul sexual daca ai infectie urinara?

 IntrebareEste sigur sa ai contact sexual daca ai o infectie urinara? Ar trebui sa imi fac griji sau ce masuri ar trebui sa iau? 

— Lea


Citeste raspunsul >>


ginecologie.ro Publicitate
Share Bookmark and Share
Ai o problema ginecologica ai o problema ginecologica?
Intreaba ginecologul
Copyright (c) 2015 Ginecologie.roContactPublicitateConsultanta medicalaDespre noiTermeni & ConditiiConfidentialitate
Ginecologie.ro cauta colaboratori si parteneri. Daca sunteti interesat(a) sa va alaturati echipei noastre, va punem la dispozitie urmatoarea adresa email la care sunteti binevenit(a) sa va prezentati: info@ginecologie.ro. Va asteptam !
Va rugam sa nu adresati intrebari medicale via email !
Toate intrebarile medicale pot fi transmise in site la link-ul 
Forum ginecologie !  Va multumim pentru intelegere !