Ginecologie.ro luni, 02 martie, 2015
  
pagina   4  

Dupa electrocauterizare / excizia cu ansa

Dupa o electrocauterizare sau o excizie cu ansa, timpul de recuperare variaza, in functie de tipul anesteziei (daca este cazul).

Daca s-a efectuat anestezie locala sau generala, vei fi retinuta in salonul de reanimare pentru monitorizare. Odata ce tensiunea arteriala, pulsul si respiratia sunt stabile, si esti treaza, vei fi externata. Va trebui sa fii insotita de o alta persoana la externare.

Majoritatea femeilor isi pot relua activitatea normala in ziua interventiei sau a doua zi.

Tampoanele externe sunt singurele permise a fi purtate in cazul unei sangerari. Dupa o electrocauterizare sau o excizie cu ansa, este normal sa prezinti usoare dureri, mica sangerare sau o scurgere inchisa la culoare timp de cateva zile pana la maxim 1-2 saptamani.

Excizia cu ansa crează o cicatrice pe colul uterin care poate fi îndepărtată prin aplicarea oricărei presiuni asupra colului uterin. De aceea trebuie evitate contactul sexual, tampoanele intravaginale sau introducerea oricărui obiect în vagin timp de 4 săptămâni. Se recomandă de asemeni evitarea efortului fizic mare şi ridicării de greutăţi în prima săptămână postoperator. Astfel se elimină riscul apariţiei unei sângerări postcauterizare.

Poti sa iei analgetice conform indicatiilor medicului. Aspirina sau alte analgetice pot creste riscul sangerarii. De aceea este bine sa iei doar medicamentele recomandate de medic.

Medicul iti va preciza cand sa revii in Clinica pentru rezultatul exciziei cu ansa ca si pentru alte tratamente sau ingrijiri dupa caz.

Sesizeaza imediat medicul daca prezinti unul din urmatoarele semne dupa excizia cu ansa:

·         sangerare cu sange rosu

·         scurgere vaginala cu miros fetid

·         febra si/sau frisoane

·         durere pelvina severa

Pudra antibiotic aplicată pe col după intervenţie poate determina o scurgere maronie-negricioasă în prima săptămână, fiind considerată normală şi nu trebuie să te alarmeze.

In functie de situatia ta particulara, medicul iti mai poate oferi instructiuni suplimentare sau alternative dupa procedura.

Complicaţiile după LEEP sunt reduse:

·         sângerarea (1-3 %)

·         infecţia (1-2 %)

·         stenoza (îngustarea) colului uterin (1-2 %)

·         lezarea electrochirurgicală a vaginului


Actualizat: 14.12.2010
Inapoi la investigatii
 
Inscriere NewsletterMinimize

Newsletter (scrie adresa email)
 Newsletter pentru mediciclick aici


Share Bookmark and Share
Ai o problema ginecologica ai o problema ginecologica?
Intreaba ginecologul
Copyright (c) 2015 Ginecologie.roContactPublicitateConsultanta medicalaDespre noiTermeni & ConditiiConfidentialitate
Ginecologie.ro cauta colaboratori si parteneri. Daca sunteti interesat(a) sa va alaturati echipei noastre, va punem la dispozitie urmatoarea adresa email la care sunteti binevenit(a) sa va prezentati: info@ginecologie.ro. Va asteptam !
Va rugam sa nu adresati intrebari medicale via email !
Toate intrebarile medicale pot fi transmise in site la link-ul 
Forum ginecologie !  Va multumim pentru intelegere !